20 december 2011

There is a crack in everything

" Ring the bells that still can ring.
  Forget your perfect offering.
  There is a crack in everything.
  That´s how the light gets in"

  Text: Leonard Cohen (ANTHEM)

Vilka underbara ord och vad hoppingivande för oss trasiga människor. Vi får vara det trasiga kärl som utan sprickor i sig vore enbart mörker. Paradoxen i livet är att just våra sprickor, våra sår, våra tillkortakommanden är just de som bringar ljus i mörkret. Kanske är det t o m så att de som fått utstå många prövningar kan lysa mer i mörkret med alla de sprickor man har? Förutsatt att man gör det valet att låta ljuset komma in i ens sinne och inte fastna i bitterhet över livets orättvisa. Lättare sagt än gjort, jag vet. Men allt är möjligt, inte lätt men möjligt, om inte genast så kanske efter lite distans och tid.

3 kommentarer:

  1. Jag tror inte det är meningen att vi ska segla genom livet utan sprickor!! Jag tror det är meningen att vi genom alla våra prövningar ska lära oss någonting.
    Ha en skön helg!!
    Stora Kramen!!
    /nina

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det så min vän. Det som är underbart att vi får glömma att vara "perfekta", sprickorna i oss kan få oss att lysa. "Forget your perfekt offering, there is a crack in everything, that`s how the light gets in."

    Kram Cia

    SvaraRadera